volvo v70 occasion

Je eerste auto kopen, welke wordt het?

Heb jij net je rijbewijs gehaald? Dan willen we je graag eerst nog even feliciteren met deze belangrijke mijlpaal in je leven. Een rijbewijs is niet alleen handig, het geeft je ook behoorlijk wat vrijheid en zelfstandigheid. Helemaal als je een eigen auto hebt. Maar wat voor auto koop je eigenlijk als je net je rijbewijs hebt gehaald? En waar moet je allemaal op letten? Je leest het in dit blog.

Wat is je budget?

Een auto kopen kost uiteraard geld maar er zit nogal verschil tussen de verschillende auto’s. Zo betaal je voor een nieuwe Volvo v70 occasion bijvoorbeeld veel meer dan voor een tweedehands Seat Ibiza. Toch heb je van een Volvo V70 occasion jarenlang rijplezier en absoluut waar voor je geld. De meeste die hun eerste auto gaan kopen kiezen er meestal voor om te kijken naar een tweedehands auto. Als je 17, 18 of 19 jaar bent heb je allereerst natuurlijk niet zo’n ruim budget en je bent daarnaast ook nog niet heel ervaren op de weg. Het kan dus best zijn dat er een keer wat gebeurt omdat je het autorijden nog onder de knie moet krijgen en dan is het natuurlijk zonde als je met je gloednieuwe Volvo of BMW schade rijdt. Je kunt er voor kiezen om je eerste auto te kopen op online marktplaatsen zoals marktplaats.nl of speurders.nl maar je hebt uiteraard maar garantie tot de deur op deze auto’s. Daarnaast weet je nooit honderd procent of je wel waar krijgt voor je geld. Een andere optie is om een tweedehands auto te kopen bij een dealer. Hier heb je vaak veel meer zekerheid maar je betaald wel iets meer. Als je een beetje goed zoekt hebt je al een leuke auto vanaf 2.000 euro maar met een budget van 3.000 euro zit je sowieso safe.

Hoeveel wil je er maandelijks aan besteden?

Nog een belangrijke vraag die je aan jezelf moet stellen is hoeveel je er maandelijks aan uit wilt gaan geven. Een auto rijden kost uiteraard geld. Zo moet je bijvoorbeeld je benzine betalen en benzine is helaas niet goedkoop. Een kleine auto zal veel minder benzine gebruiken dan een grote bak maar dan moet je uiteraard maar wel een kleine auto willen. Daarnaast heb je ook nog te maken met de verzekering en de wegenbelasting. Op welke naam ga je de auto zetten? Ga je de auto op je eigen naam zetten? Dan zal je maandelijks veel meer gaan betalen omdat je nog helemaal geen schadevrije jaren hebt opgebouwd. Veel mensen zetten daarom hun eerste auto op de naam van hun ouders. JE betaald hierdoor veel minder alleen het enige nadeel is dat je zelf geen schadevrije jaren opbouwt dus dat je hier later als je echt volwassen bent weer tegen dit probleem aanloopt al zul je dan waarschijnlijk wel een stuk meer verdienen.

Geef een antwoord