Je oude dag optimaal beleven

De tijd staat voor niemand stil. Hoe graag we soms ook jong willen blijven, ouder worden we allemaal. Reikhalzend kijken we wel eens uit naar de tijd dat we net 18 jaar waren. Op dat moment was alles nieuw en je kon van alles gaan uitproberen in het grote mensen leven. Toch heeft het ouder worden toch ook wel wat. Je krijgt een steeds meer volwassen blik op de wereld en begint ook steeds meer te genieten van de kleine dingen in het leven. Op het moment dat je met een rollator loopt denk je nog vaak terug aan vroeger, maar je geniet bijvoorbeeld ook van je kinderen en zelfs kleinkinderen. Een rollator kopen heeft ook wel iets stoers, het wordt toch ook wel gezien als een mode-item onder de ouderen der dagen. Je moet het ook positief in zien en je oude dag optimaal beleven. 

Een feestje van de dag maken

Als we eenmaal wat ouder zijn geworden, dan hebben we vaak jarenlang hard gewerkt en kunnen we nu lekker van ons pensioen genieten. Met meer dan genoeg vrije tijd, is er ook meer dan genoeg te doen. De dag lekker beginnen met een bakje koffie en dan met rollator en al een flinke ochtendwandeling maken. Het is natuurlijk wel van belang dat we gezond en vitaal blijven, dus wat beweging kan zeker geen kwaad. Daarna is het tijd voor weer een bakje koffie en een uitgebreide lunch in de zon. Om jouw kinderen een beetje te ontlasten, en natuurlijk omdat het lieverdjes zijn, heb je een paar middagen in de week de kleinkinderen over de vloer. Als opa en oma moet je natuurlijk je kleinkinderen lekker verwennen en ook van hun dag een feestje maken. Voldaan en een klein beetje uitgeput van de kleinkinderen, sluit je de dag af met een advocaatje!

Je bent zo jong als je je voelt

Moraal van het verhaal, ouder worden doen we allemaal, maar er zijn genoeg dingen die je kunt doen om jong te blijven. In beweging blijven, onder de mensen blijven en meeliften op die onuitputtelijke bron van energie van je kleinkinderen kunnen je daar bij helpen. Gaat het lopen niet zo makkelijk weer, koop dan een rollator en beweeg zo veel als mogelijk is. Uiteindelijk ben je zo jong als je je voelt, de ene dag zul je je inderdaad oud voelen en de andere dag voel je je weer als 18. We moeten het soms maar nemen zoals het komt, maar je oude dag optimaal beleven is zeker mogelijk!

Geef een antwoord