Zo richt je jouw eerste eigen woonplek in

Heb jij net jouw eerste eigen woonplek weten te bemachtigen? Dan mag ik je feliciteren, want in deze tijd is het niet eenvoudig om de woningmarkt te betreden. Zoveel vraag, zo weinig geschikt aanbod. De huizenprijzen schieten de pan uit en voor een sociale huurwoning moet je vaak lang op de wachtlijst staan. Waarschijnlijk heb je door de jaren heen al wat spulletjes verzameld voor je uitzet, maar het daadwerkelijk inrichten van je eerste appartement kan best een klus zijn. Je weet misschien nog niet goed welke woonstijl je leuk vindt en wat je per ruimte nu precies nodig hebt. Daarnaast moet je nu in een keer alle ruimtes inrichten, terwijl je dat normaal bijvoorbeeld per kamer aan zou pakken. Hoe je de eetkamer, woonkamer en slaapkamer goed inricht lees je hier.

 

Woonkamer

De woonkamer is vrijwel altijd langwerpig of in L-vorm. Dit maakt de ruimte centraal en eenheid in de woonkamer is dan ook fijn. Je kunt natuurlijk gelijk out of the box denken, maar voor je eerste appartement zou ik de woonkamer eenvoudig en back to basics houden. Je kunt dan nog wel allerlei opvallende accenten toevoegen. Je hebt in ieder geval een comfy bank nodig, een salontafel, vloerkleed, vloerlamp en tv-meubel nodig. Verder is je woonkamer dé plek om mooie accessoires te showen. Daar hoef je helemaal niet de hoofdprijs voor te betalen, hang bijvoorbeeld wat mooie posters op. Omdat je ze in kartonnen kokers binnen krijgt kun je ze ook prima even bewaren als je het beste plekje nog niet hebt gevonden.

 

Eetkamer

De meeste woningen bieden geen ruimte voor een aparte eetkamer maar maakt dit deel uit van de woonkamer. In dat geval is het prettig om deze aparte delen van de kamer echt eigen te maken. Wil je dezelfde kleurtinten aanhouden, combineer daarvan dan verschillende materialen zodat de ruimte niet saai wordt. In de eetkamer staat de eettafel natuurlijk centraal en het leuke is dat je hiermee alle kanten op kunt, zowel in vorm en kleur als hoogte en afmetingen. Kies bij de eettafel in ieder geval comfortabele eetkamerstoelen waar je lang op kunt zitten. Boven de tafel mag je best een opvallende lamp hangen.

 

Slaapkamer

Voor de slaapkamer is het gebruik van de juiste kleuren het belangrijkst, een verkeerde combinatie kan je nachtrust verstoren. Donkere kleuren zorgen ervoor dat je kamer langer donker blijft ’s ochtends, lichte kleuren maken de ruimte optisch juist weer groter. Om sfeer aan te brengen kies je voor sfeerverlichting, je kunt dan wel felle verlichting gebruiken als je een boek wilt lezen. Kastjes kun je het best kiezen in de kleur van de muur, dan vallen ze minder op en lijkt de ruimte groter.

Geef een reactie